Onze website is vernieuwd! Het kan zijn dat inhoud ontbreekt of niet op de gewenste plek staat. Heeft u feedback of vragen? Neem gerust contact op.

Microcement en leefbeton

WAAROM MICROCEMENT & MICROBETON

Microcement en leefbeton hebben een aantal eigenschappen, waardoor deze zeker aan te raden zijn. Een aantal eigenschappen hiervan zijn dan ook:

  • Aan te brengen op praktisch iedere ondergrond
  • Hoge krasbestendigheid
  • Waterdicht
  • Duurzaam
  • Weinig milieubelastend

Microbeton en microcement, tegenwoordig worden deze afwerkingen overal ter wereld toegepast. Ze zijn zeer sterk, waterdicht en hygiënisch. Dankzij die eigenschappen worden ze vaak toegepast bij zowel particulieren als bedrijven en praktijken. Microbeton en microcement zijn te gebruiken voor een luxe, strakke look maar ook voor een warme en levendige uitstraling.

MICROCEMENT IN NATTE RUIMTES

Door een fijne korrelgrootte heeft microcement een hoge krasbestendigheid. Microcement heeft een dikte van ongeveer 1mm tot 2mm. Het kan op bijna iedere stevige ondergrond aangebracht worden. Op bijvoorbeeld bestaand stucwerk, hout, beton, metaal of tegels. Het is zowel binnen als buiten te gebruiken en is dan ook uiterst geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer. Bijkomend voordeel voor in de badkamer is dat microcement vanwege de naadloze afwerking zeer hygiënisch is.

LEEFBETON IS DIKKER EN NOG STERKER

Dezelfde eigenschappen als microcement maar sterker en dikker, dat is leefbeton. Leefbeton is nog harder dan microcement en daarom meer geschikt voor plaatsen die intensief gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloeren waarover veel gelopen wordt. Leefbeton mag een maximale dikte hebben van 6mm tot 8mm. Dit betekent dat er patronen in aangebracht kunnen worden.

RENOVATIE

Het renoveren van bijvoorbeeld uw keuken of badkamer is doorgaans een dure aangelegenheid. Er moet gesloopt, opgeruimd en verbouwd worden; al met al een intensief karwei. Het voordeel van microcement en microbeton is dat u op eenvoudige wijze de keuken of badkamer in een nieuw jasje kunt steken. Het kan vaak direct op uw oude tegels en aanrechtblad aangebracht worden zodat er geen sloopwerk aan te pas komt. Binnen een paar dagen heeft u een hygiënische, slijtvaste en duurzame afwerking in huis.

Er is ontzettend veel keuze in kleuren. U kunt op deze manier op eenvoudige wijze een uitstraling kiezen die bij u en uw huis past. Een nieuwe look is in een handomdraai gecreëerd door middel van dit praktische en multifunctionele stucwerk. Omdat het ook mogelijk is om de vloer erbij te betrekken kunt u verschillende ruimtes in elkaar laten overlopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en stel uw vragen aan ons via de contactpagina.