Onze website is vernieuwd! Het kan zijn dat inhoud ontbreekt of niet op de gewenste plek staat. Heeft u feedback of vragen? Neem gerust contact op.

Egaliseren

Ondervloer voordat deze wordt geëgaliseerd

EEN MOOIE VLOER BEGINT BIJ DE BASIS

Ondervloeren, je ziet er niets van. Maar een slechte ondervloer is wél bepalend voor de uitstraling van uw nieuwe vloer. Een auto kan nog zo mooi gespoten worden, maar als deze niet goed uitgedeukt is blijft het resultaat niet iets om trots op te zijn!

Er zijn vele soorten ondervloeren, met even zoveel manieren om deze geschikt te maken voor de nieuwe vloerbedekking. Zeker bij Marmoleum, PVC, coatings en gietvloeren zijn alle oneffenheden, hoe klein ook, oorzaak van een rommelige, goedkope en onverzorgde indruk.

Correctfloor is, dankzij jarenlange ervaring en de back-up van gerenommeerde A-merken, een begrip in de vloerenbranche. Wij hebben de kennis en apparatuur om elke ondervloer geschikt te maken voor welke vloerbedekking dan ook, rekening houden met elk budget!

EGALISEREN

Zelf-nivellerende mortels die toch niet alles zelf doen.

Egaliseren is een kunst, een goede voorbereiding is net zo belangrijk als het smeren zelf!  Vooraf weten welke vloer erop komt, de juiste beoordeling van het type ondervloer, meten op  eventuele aanwezigheid van (rest-) vocht, de keuze van primers en soorten egaline, dikte van de egalinelaag, het in kaart brengen van eventuele reparaties: allemaal zaken die vooraf goed beoordeeld moeten worden, om (dure) verassingen achteraf te voorkomen…

Wij kunnen voor u:

  • De vloer beoordelen op de juiste aanpak en keuze van de juiste primers, mortels en egaline
  • De ondervloer met de juiste middelen voorbereiden, scheuren en gaten repareren
  • Egaliseren, vanaf 2 mm tot 5 cm, handmatig of met egalinepomp
  • Eventueel, indien nodig, naschuren, en leg- of opleverklaar maken
  • Hierna kunnen wij bijvoorbeeld óók de eindlaag verzorgen.

Wij spreken vóóraf, rekening houdend met uw wensen en budget, een prijs af, dus géén verassingen achteraf! Bij grotere werken verzorgen wij een projectverzekering bij de leverancier, hiervoor werken wij nauw samen met bijvoorbeeld Uzin of Eurocol.

U krijgt dan de zekerheid van de fabrikant op de ondervloer én op het materiaal wat erop komt te liggen.

Geëgaliseerde vloer als eindresultaat

VLOERREPARATIES EN VLOERVERWARMING

Wij verzorgen ook, indien nodig, de reparatie’s van uw huidige vloer. Of deze nu in de loop der tijd gescheurd, gebroken of gebarsten is.

Ook na het aanbrengen van vloerverwarming kunnen wij de gefreesde sleuven vullen met de juiste mortels, om daarna te egaliseren.

Dit alles volgens voorschriften van onze fabrikanten, zodat er later nooit een discussie kan ontstaan indien er onverhoopt iets mis mocht gaan.

(DIAMANT-)SCHUREN, FREZEN

Over hoogteverschillen en oneffenheden, en andere ongewenste zaken

Kent u het?  Na het verwijderen van de oude vloerbedekking zijn er nog veel lijmresten blijven zitten. Of is de nieuw aangebrachte dekvloer toch niet zo vlak als beloofd? Krijgt u de oude coating die wél is blijven zitten er met geen mogelijkheid vanaf? Of laat de droging van de nieuwe anhydrietvloer sterk te wensen over?

Voor deze problemen, en vele andere, hebben wij dé oplossingen in huis. Elk probleem heeft zijn eigen aanpak. Wij hebben de juiste apparatuur én toebehoren, variërend van:

  • Schuurvellen en –stenen voor lichte oppervlakteproblemen, stuc- en verfresten,
  • Diamantschijven voor het verwijderen van oppervlaktevervuiling, coatings en slem-laagjes die de droging of hechting tegengaan,
  • Sterwielen die het effect van kogelstralen hebben

Met onze handzame apparatuur kunnen wij snel en bijna overal (stofvrij) uw vloer weer geschikt maken voor alles wat u daarna met de vloer wilt doen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en stel uw vragen aan ons via de contactpagina.