Onze website is vernieuwd! Het kan zijn dat inhoud ontbreekt of niet op de gewenste plek staat. Heeft u feedback of vragen? Neem gerust contact op.

Cementgebonden gietvloeren

CEMENTGEBONDEN GIETVLOEREN

Een cementgebonden gietvloer is basic, doet natuurlijker aan als een kunststof-gebonden gietvloer en doet denken aan een betonnen vloer. Het is een vloer op cementbasis en speciaal bedoeld en behandeld als eindvloer.

Het eindresultaat is een strakke vloer met een levendige beton-achtige uitstraling. Onze vloeren zijn bijzonder eenvoudig te onderhouden door de eindafwerking met een 2- componenten PU-lak. Dit soort gietvloeren zijn ook wel bekend als minerale gietvloer, design betonvloeren of betonlook gietvloer.

WAT IS EEN CEMENTGEBONDEN GIETVLOER?

De cementgebonden gietvloeren die wij installeren zijn vloeren die bestaan uit een epoxylaag, daarop een gietlaag van een vloeibare cementmortel, deze wordt na droging geïmpregneerd en krijgt daarna één of meerdere beschermende laklagen.

De vloer wordt in één keer gegoten en verwerkt, waarbij wij een techniek hebben om het zogenaamde “boogjeseffect” kunnen voorkomen.

Anders als bij de kunststof (PU-)vloeren zijn de mortels voor de cementgebonden vloeren niet bij uitstek gemaakt om te “nivelleren” zoals de kunststoffen doen. Hierdoor zal het eindresultaat weliswaar vlak en strak zijn, maar niet die kunstmatig-strakke uitstraling hebben die bijvoorbeeld een PU- gietvloer wel heeft.  Een cementgebonden vloer doet en voelt natuurlijker aan, maar is evengoed strak en modern.

AFWERKING EN BESCHERMING

De eindlak die wij gebruiken voor al onze cementgebonden vloeren is mat, en draagt bij tot het uiteindelijke “natuurlijke”- steenachtige eindresultaat. De lak is bijzonder hard, slijtvast, krasvast en onderhoudsarm. Voor het dagelijks onderhoud raden wij een “Swiffer” aan, wekelijks een stofzuiger, en tweewekelijks/maandelijks een dweilbeurtje met een vochtige mop en een niet- bijtend zeepmiddel. Het onderhoud van een cementgebonden gietvloer is vergelijkbaar met het onderhouden van een kunststof gietvloer of parket. Eventuele krasjes die toch in de toplaag ontstaan zijn, net als bij een parketvloer, in het begin licht zichtbaar, maar zullen in het gebruik gaan bijdragen in het natuurlijke karakter van de vloer.

Een nieuwe toplaag kan na enkele jaren worden aangebracht. Daarbij wordt de gehele vloer licht opgeschuurd en voorzien van één- of twee nieuwe laklagen, waarna uw vloer er weer voor jaren knap uit zal zien.

VLOERVERWARMING

De cementgebonden vloeren zijn bijzonder geschikt voor vloerverwarming. Door de geringe laagdikte en de thermische eigenschappen van de gebruikte materialen is er sprake van een optimale warmteoverdracht, en zult u niet snel met koude voeten op de bank zitten.

Een cementgebonden gietvloer is niet geschikt voor badkamers. De hygroscopische (= vochtaantrekkende) eigenschappen zullen, bij een lichte schade aan bijvoorbeeld de laklaag of hoeknaden, direct zorgen voor problemen als verkleuringen of verder loslaten van de beschermende lak.

WELKE KLEUREN WIJ KUNNEN MAKEN

De kleuren van de cementgebonden gietvloeren zijn onbeperkt. Wij leveren en installeren vloeren van diverse fabrikanten, én hebben ook onze eigen uitvinding: Concrete Correct, de voordelige variant gemaakt van een ijzersterke, industriële egaline met een enorme hardheid, en op kleur gebracht met witte-, donkere- of bruine pigmenten. Voor uitleg over Concrete Correct: zie het aparte artikel.

Waar bij de éne fabrikant de nadruk ligt op natuurlijke uitstraling en enkele eigentijdse kleuren, ligt de kracht van de andere fabrikant bij het enorme kleurenpallet die zij kunnen maken, kleuren die je kan kiezen uit de RAL-, Sikkens-, of NCS- kleurenwaaier.  We kunnen dus iedere kleur op maat voor je maken. Daarom verwerken wij onder andere Arturo, Eurocol en Quartzline.

Elke vloer heeft dus zijn eigen voor- en nadelen die wij graag uitleggen, hiervoor kan je contact met ons opnemen of onze voorbeelden komen bekijken in Zaandam.

PRIJS VAN EEN CEMENTGEBONDEN GIETVLOER

De prijs van een cementgebonden gietvloer hangt af van meerdere factoren.

Van belang zijn onder andere de geschiktheid van de ondervloer, de hoeveelheid vierkante meters, de woonplaats (reistijd ) en het gekozen materiaal. Onze prijzen van cementgebonden gietvloeren liggen gemiddeld tussen 60 en 90 euro per vierkante meter.